Dit is het feest van een dubbele geboorte.
 

Dit is het feest van een dubbele geboorte.
In de eerste plaats de geboorte van de fusieclub Voorwaarts Gijzel -Oosterzele, in de tweede plaats de geboorte van onze website. Bij een geboorte horen gelukwensen, attenties en geschenken. Die gelukwensen , na het tot stand komen van de voetbalfusie , werden met dank aanvaard.
 

De bestuursploeg, aangevoerd door voorzitter Chris Govaert en de entourage is er zich daar goed van bewust en geeft blijk van dankbaarheid omdat op de medewerking van velen kan beroep gedaan. Dat zijn voor de club de waardevolle attenties. Dat is ook voor het bestuur een reden om gemotiveerd te zijn. En dan de geschenken ? Die wil de nieuwe voetbalconstructie zelf geven.
 

Aan de sponsors, de supporters, de sympathisanten, de mensen die de club genegen zijn. Die geschenken worden op de werkvloer, het voetbalterrein, gegeven. Door de eerste ploeg, de beloftenploegen, de reserven en het dozijn jeugdploegen.
Op het terrein geven de spelers, de speelsters, de trainers het mooiste geschenk dat een supporter en voetballiefhebber kan krijgen. Zij trachten goed voetbal te brengen, zij dragen de winnaars drang hoog in het clubvaandel, zij zijn het soort levende propaganda waarover men spreekt. Iedere week, na iedere wedstrijd, thuis en elders… Wij zouden kunnen bladeren in het boek van het verleden van KSC. Oosterzele en Voorwaarts Gijzenzele, de twee ploegen die de boodschap “samen sterk” willen uitdragen.
 

KSC.. Oosterzele, ploeg met een groot verleden dat veel respect afdwong. Ploeg die zeer vele jaren geleden zelfs in 4de nationale in de clinch ging met huidige Zulte – Waregem en derde klassers zoals o.a. Oudenaarde. Ploeg die voor- en tegenspoed kende Voorwaarts Gijzenzele,ploeg met een verleden dat veel respect afdwong 3de en 4de provinciale en bij de supporters, de sympathisanten, de mensen die de club genegen zijn alsook bij de buren Ksc. Oosterzele en V. Gijzenzele voelden zich in ’t verleden ook geroepen om enkele pittige derby’s te spelen, zowel in derde als vierde provinciale. Die tijd komt niet meer terug. De derby’s tussen groen – rood en geel – rood zijn definitief begraven. Ook de kleuren geel-rood en groen – rood verdwenen uit het straatbeeld. Het geel van V.Gijzenzele en het groen van KSC Oosterzele is samengevoegd met het rood van beide clubs tot de nieuwe fusiekleur. De fusieclub Voorwaarts Gijzel – Oosterzele geeft ons de kans u deze website aan te bieden. Dit is het forum dat u toelaat op een correcte en eerlijke manier de informatie te krijgen waarnaar u zoekt.
 

De prestaties en uitslagen van de ploegen worden opgevolgd, de initiatieven en activiteiten van het bestuur en de club krijgen de nodige aandacht. Als sportliefhebber, die V. Gijzel – Oosterzele een warm hart toedraagt, zal u zo volledig mogelijk op de wenken bediend worden. Laat deze website voor u en ons de wekelijkse, misschien wel de dagelijkse, afspraak zijn.
 

Leon Verbruggen 2016